Presentation av författarna Ge oss din åsikt Föregående sida Nästa sida

7.13 Tusenårsriket

I nästa tidsålder ( den 7:e ) som också kallas Tusenårsriket blir det slutligen verkligt populärt att vara en kristen sedan den djävulska ondskans ursprung blivit avslöjad och bunden. Under Tusenårsriket hålls nämligen Djävulen och hans onda andar fängslade. Människorna blir därigenom mycket snällare än tidigare, eftersom det inte längre finns någon systematiskt ond påverkan från andevärlden.

I närmare tvåtusen år har "Gudsrikesfolket" i all sin nöd längtat och sett fram emot detta, att ondskan skulle bindas, genom att bedja "tillkomme ditt rike" på jorden.

När det är gjort, blir det i stället fridsfursten Kristus som i samarbete med Bruden utövar ett verkligt gott herravälde över människorna. Därmed kan Guds rike manifesteras i sin fullhet, samtidigt som frid och fred äntligen råder på jorden.
I vår tidsålder ( den 6:e ) har mänskligheten endast tillgång till en aptitretande försmak av Guds rikes totala kommande välsignelser. Vi skulle därför kunna kalla Tusenårsriket som mänsklighetens guldålder på jorden. Kunskapen om Gud kommer då att bli lika djup som havet. ( Jes.11:6-9 )

Men likväl tar inte alla emot Kristus i sina hjärtan, utan nöjer sig med ett sken av gudsfruktan. Dessa avfaller öppet när Djävulen efter Tusenårsriket släpps fri för en kortare period.

Därmed har Gud bevisat att inte ens i den bästa yttre miljö blir människan god och invärtes förvandlad. Frälsningen genom Jesus Kristus är därför det enda som fungerar, om vi följer Bibelns "bruksanvisningar"